Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord bestraft: minder fans welkom tijdens 'afscheidsduel' Arne Slot

Unspecified

29 apr 2024, 17:38

Feyenoord moet van voetbalbond KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op 19 mei tegen Excelsior.

De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Groningen, meldt de club. Die moet ook een boete van 15.000 euro betalen.

De aanklager betaald voetbal stelt dat "bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive in deze vakken", aldus Feyenoord.

Feyenoord had door overtredingen bij diverse eerdere thuiswedstrijden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen staan. Daarnaast stond er een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 20 december 2023.

Ook in de gewonnen bekerfinale in De Kuip tegen NEC werd er vuurwerk afgestoken, zowel door de supporters van Feyenoord als die van NEC. De wedstrijd werd hierdoor twee keer korte tijd stilgelegd. Het is nog niet bekend of en hoe de clubs hiervoor worden bestraft.

Johan Derksen zei vorige week in Vandaag Inside dat hij ervan overtuigd is dat Arne Slot ook bij Liverpool een sensatie is. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd