Terug

Volg Vandaag Inside

FC Volendam wil thuiswedstrijden spelen in schipvormig-stadion

FC Volendam wil thuiswedstrijden spelen in schipvormig-stadion

Unspecified

8 sep 2021, 12:43

FC Volendam heeft grote ambities voor de nabije toekomst. Op de website meldt het bestuur van de club dat zij de mogelijkheden onderzoeken om uit te wijken naar een nieuw stadion, met meer capaciteit. Het nieuwe stadion zou 't Skip moeten gaan heten en heeft een wel heel toepasselijke vormgeving.

Momenteel spelen de Volendammers hun thuiswedstrijden in het Kras Stadion, dat plaats biedt voor 7.000 toeschouwers. Het stadion ligt middenin het Noord-Hollandse dorp en weerhoudt de club ervan om op die plek een uitbreiding door te maken. Hierdoor is Volendam uitgekomen op een nieuwe plek aan de rand van het dorp. Volgens het bestuur moet het nieuwe onderkomen voor vele voordelen zorgen. 'Betere trainingsfaciliteiten. Meer commerciële mogelijkheden. Meer evenementen. Betere infrastructuur in en rondom het stadion. Betere bereikbaarheid', aldus het bestuur.

De nieuwe thuishaven moet onderdak bieden aan minimaal 10.000 supporters en krijgt een bijzondere vormgeving. De eerste illustraties wijzen er namelijk op dat het de vorm zal krijgen van een schip. De werknaam van het project luidt dan ook 't Skip.

De club meldt ten slotte dat er 'nog niets in kannen en kruiken is' en dat de plannen zich nog in een conceptfase bevinden. Het is niet duidelijk wanneer FC Volendam zijn intrede wil maken in het nieuwe onderkomen.

Foto credits: volendam.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd