FC Twente wint eerste ontmoeting met Hammarby IF in tweede voorronde Conference League

27 juli 2023, 21:55

FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League gewonnen. In de Grolsch Veste in Enschede eindigde het duel met het Zweedse Hammarby IF in 1-0 voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Sem Steijn zorgde aan het begin van de tweede helft voor het enige doelpunt. Hij schoot uit een corner hard raak. De return is volgende week in het Zweedse Stockholm.

Oosting moest zijn spelers klaarstomen voor een wedstrijd tegen de huidige nummer 9 van de Zweedse competitie. Hammarby eindigde vorig seizoen als derde waarmee het Europa in mocht en is al zeventien wedstrijden onderweg in de eigen competitie. Daarnaast raakte Twente nogal wat belangrijke spelers kwijt zoals Ramiz Zerrouki, Julio Pleguezuelo, Vaclav Cerny en de gestopte Wout Brama.

Met Manfred Ugalde voorin en daarachter Daan Rots, Sem Steijn en Michel Vlap moest Twente scoren tegen Hammarby, waar Shaquille Pinas, voormalig speler van Feyenoord en ADO Den Haag een basisplaats had. Dat lukte in de eerste helft niet. Rots schoot een keer naast en Vlap zag een schot gestopt worden en raakte vlak voor de rust nog de lat.

In de tweede helft opende Steijn de score. Een corner van Vlap belandde voor de voeten van Steijn die hard binnenschoot. Marcus Rafferty schoot daarna namens de Zweden een keer op het doel van Lars Unnerstall, maar de bal ging naast. Met Ricky van Wolfswinkel als invaller in de ploeg en later ook Max Bruns, Youri Regeer en Naci Ünüvar gaf Twente de voorsprong niet meer uit handen, maar een tweede treffer bleef ook uit.

Mocht Twente zich plaatsen voor de derde voorronde, dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van de twee wedstrijden tussen het Hongaarse Kecskemeti TE en Riga FC uit Letland. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door de Hongaren.