Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente opnieuw kritisch richting KNVB: 'Zo wordt betaald voetbal onbetrouwbaar'

FC Twente opnieuw kritisch richting KNVB: 'Zo wordt betaald voetbal onbetrouwbaar'

Unspecified

10 sep 2021, 13:11

FC Twente heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over de KNVB vanwege het gewijzigde wedstrijdschema van de Eredivisie. Algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth haalt via de clubwebsite hard uit richting de bond.

'Tot onze grote teleurstelling zijn twee thuiswedstrijden van FC Twente definitief verplaatst naar de zondag 12.15 uur. De thuiswedstrijd tegen NEC gaat van zaterdag 23 oktober naar zondag 24 oktober, 12.15 uur en het thuisduel met RKC Waalwijk gaat van zaterdag 11 december naar zondag 12 december, 12.15 uur', schrijft Brüggenwirth.

Brüggenwirth begrijpt dat er in het kader van Europese wedstrijden speeldata wijzigen. 'Maar door dit voorstel hebben we voor de winterstop geen enkele thuiswedstrijd meer op onze voorkeurstijd: zaterdagavond. Bovendien worden de vervangende zondagwedstrijden om 12.15 uur gespeeld. Deze wijzigingen zijn buitenproportioneel. Het zijn ook nog eens wedstrijden waarin geen direct Europees belang telt.'

De algemeen directeur geeft aan dat dit niet is uit te leggen aan de supporters. 'Buiten het feit dat door deze nieuwe speeldagen de club tonnen aan inkomsten misloopt, is het aan de supporters niet uit te leggen. Op deze manier wordt het betaald voetbal onbetrouwbaar richting haar supporters', aldus Brüggenwirth.

Deel dit artikel

Link gekopieerd