Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente-icoon Wout Brama stopt als prof

FC Twente-icoon Wout Brama stopt als prof

Unspecified

23 mei 2023, 14:46

FC Twente-aanvoerder Wout Brama stopt na dit seizoen met voetballen. De 36-jarige middenvelder geldt in Enschede als een clubicoon. Hij speelde ruim vierhonderd officiële wedstrijden voor de club waarmee hij nog één competitieduel afwerkt en daarna uitkomt in de play-offs om Europees voetbal.

"Het is mooi geweest", zegt Brama, die dinsdagmiddag zijn ploeggenoten informeerde over zijn aanstaande afscheid. "Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen."

Brama won met FC Twente in 2010 de landstitel, de KNVB-beker (2011) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2010 en 2011). In die jaren kwam hij drie keer uit voor het Nederlands elftal. In het najaar van 2014 vertrok hij naar PEC Zwolle. Na uitstapjes naar FC Utrecht en het Australische Central Coast Mariners keerde hij in 2018 terug bij de afgezakte Enschedese club om vervolgens te promoveren naar de Eredivisie.

"Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen." Brama krijgt wellicht een functie bij FC Twente. "We gaan met elkaar in gesprek."

Deel dit artikel

Link gekopieerd