Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth: 'Een grote inschattingsfout'

FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth: 'Een grote inschattingsfout'

Unspecified

14 nov 2022, 09:15

FC Groningen neemt per direct afscheid van trainer Frank Wormuth. De oefentrainer wordt wegens tegenvallende resultaten ontslagen bij de Noordelingen.

"De Trots van het Noorden is tot de conclusie gekomen dat er binnen de club onvoldoende draagvlak is voor het langer laten aanblijven van de Duitse oefenmeester", aldus FC Groningen in een statement. "De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen."

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht het besluit van FC Groningen als volgt toe: "We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig."

Het vertrek bij Groningen is de tweede domper voor Wormuth binnen het jaar. De Duitser werd afgelopen zomer nog ontslagen bij Heracles Almelo, dat werd veroordeeld tot het spelen van play-offs om promotie/degradatie. Het schokeffect bleef echter uit: de Almeloërs degradeerden alsnog onder interim-trainer René Kolmschot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd