FC Emmen schiet weinig op met gelijkspel bij FC Groningen

13 mrt 2021, 23:00

FC Emmen moet steeds meer vrezen voor degradatie naar de eerste divisie. Het elftal van trainer Dick Lukkien pakte weliswaar een punt bij FC Groningen (1-1), maar raakte verder achterop bij nummer 16 Willem II. De Tilburgers versloegen sc Heerenveen met 3-1 en hebben nu 7 punten meer dan Emmen. De nummers 17 (voorlopig ADO Den Haag) en 18 degraderen rechtstreeks.

Emmen behaalde uit de laatste drie duels 7 punten en begon ook in Groningen weer goed. Michael de Leeuw was al in de 2e minuut dicht bij een doelpunt. Doelman Sergio Padt redde. In de 9e minuut moest de keeper opnieuw reddend optreden, toen Miguel Araujo een vrije trap goed inschoot.

Het duel kwam daarna iets meer in evenwicht. Groningen moest na een klein half uur spelen verder zonder de geblesseerde Ramon Lundqvist. Middenvelder Wessel Dammers verving hem.

FC Emmen kwam in de 38e minuut op voorsprong. Na een schot van verdediger Glenn Bijl veranderde de bal van richting en was Padt kansloos.

Groningen schoot voor rust geen enkele keer op doel. De thuisclub nam in de tweede helft meer het initiatief. Het leverde na een uur voetballen de gelijkmaker op. Kerim Frei verloor de bal op het middenveld. Aanvaller Alessio Da Cruz werd de diepte ingestuurd en scoorde: 1-1. Bij die ene treffer bleef het.