FC Barcelona kan ook niet winnen bij Alavés

1 nov 2020, 00:00

FC Barcelona heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Spaanse voetbalcompetitie. Na een gelijkspel tegen Sevilla (1-1) en nederlagen tegen Getafe (1-0) en Real Madrid (1-3) kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman bij Deportivo Alavés niet verder dan 1-1. De thuisclub speelde het laatste half uur met tien man, maar Barcelona wist de overtalsituatie niet uit te buiten.

In de Champions League begon de Catalaanse ploeg goed met twee overwinningen, maar in La Liga kan Barcelona al wekenlang niet winnen. De ploeg van Koeman heeft nu al acht punten achterstand op koploper en titelverdediger Real Madrid, dat wel een wedstrijd meer speelde.

Drie dagen na het overtuigende optreden in de Champions League in Turijn tegen Juventus (0-2) had Barcelona het heel lastig met Alavés. De thuisclub kwam na een half uur op voorsprong na een blunder van doelman Neto. De Braziliaan ging in de fout na een terugspeelbal van Gerard Piqué. Neto tikte de bal tegen de hak van zijn linkervoet aan, waarna Luis Rioja de bal in het lege doel kon schuiven.

Koeman voerde in de rust maar liefst drie wissels door. Hij haalde Clément Lenglet, Sergio Busquets en Ousmane Dembélé naar de kant en liet Frenkie de Jong van het middenveld terugzakken naar de laatste linie. De Jong speelde tegen Juventus in de tweede helft ook als centrale verdediger.

Alavés moest na een uur spelen met tien man verder, nadat Jota zijn tweede gele kaart had gekregen. Amper een minuut later zorgde Antoine Griezmann met een stiftje langs de keeper voor de gelijkmaker. Barcelona kreeg heel wat kansen op de winnende treffer. Een doelpunt van Griezmann werd afgekeurd vanwege buitenspel. Messi, Piqué en de ingevallen Sergiño Dest kregen de bal in de slotfase ook niet langs de uitblinkende keeper van Alavés.