Terug

Volg Vandaag Inside

Fans Utrecht met de bus welkom in Sittard

Fans Utrecht met de bus welkom in Sittard

Unspecified

30 aug 2018, 15:58

UTRECHT (ANP) - Supporters van FC Utrecht zijn ondanks de aangekondigde staking van de politie zaterdag toch 'gewoon' welkom bij Fortuna Sittard, maar alleen met de bus. De fans die de competitiewedstrijd in Limburg willen bijwonen, moeten met een buscombi naar Sittard toe. De 150 aanhangers van Utrecht die met de auto zouden gaan, krijgen hun geld terug en hebben de mogelijkheid om alsnog met de bus te reizen.

De politiebonden, die zich hard maken voor een betere cao, hebben agenten opgeroepen zich zaterdag niet te laten zien rond het Fortuna-stadion. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen liet woensdag weten dat de wedstrijd desondanks toch kan doorgaan. Fortuna Sittard moet wel extra maatregelen nemen, zoals uitbreiding van het aantal beveiligingsmensen en het plaatsen van extra hekken.

,,Voor ons is het belangrijk dat de FC Utrecht-supporters op een veilige manier de wedstrijd kunnen bezoeken'', zegt operationeel directeur Paulo Steverink van de club. ,,De enige mogelijkheid om deze wedstrijd veilig te laten plaatsvinden, voor én in aanwezigheid van onze supporters, was door te reizen middels een buscombi.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd