Terug

Volg Vandaag Inside

Externe onderzoekers concluderen 'ongepast gedrag' bij The Voice

Externe onderzoekers concluderen 'ongepast gedrag' bij The Voice

Unspecified

29 mrt 2023, 13:17

Advocatenkantoor Van Doorne, dat extern onderzoek deed naar de vermeende misstanden bij The Voice of Holland, heeft geconcludeerd dat er "ongepast gedrag" door verschillende personen en in verschillende vormen heeft plaatsgevonden. Vier oud-medewerkers zouden daarover naar verschillende leidinggevenden zijn gestapt, maar er lijkt onvoldoende op te zijn gereageerd. Dat staat in het woensdag verschenen rapport.

Het "ongepaste gedrag", dat volgens Van Doorne alleen bij The Voice of Holland en niet bij The Voice Kids en Senior zou hebben plaatsgevonden, zou gaan om "verbale opmerkingen, digitale berichten (bijvoorbeeld via WhatsApp) en fysiek contact" door "verschillende individuen". Een van de medewerkers vertelde Van Doorne dat ze maandenlang berichten en opmerkingen van seksuele aard kreeg van iemand binnen het programma die zij zag als "machtig".

De zaken van vier oud-medewerkers zouden zijn doorgegeven aan meerdere leidinggevenden. Er zou een mondelinge waarschuwing zijn gegeven, maar er lijkt niks met de meldingen van de oud-medewerkers te zijn gedaan. "De informatie betreffende de vier (oud) medewerkers lijkt niet te zijn meegenomen in de mondelinge waarschuwing. Wij hebben hiervoor verschillende verklaringen gekregen, en wij hebben de relevante causale keten niet met zekerheid vast kunnen stellen", aldus Van Doorne.

Producent ITV laat in een reactie weten geschokt te zijn. Ook zegt de producent dat er geen "grensoverschrijdend gedrag op enig moment vóór januari 2022 aan het management van ITV in het Verenigd Koninkrijk is gemeld".

Deel dit artikel

Link gekopieerd