Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior - FC Eindhoven stilgelegd na spreekkoren en bier op het veld

Excelsior - FC Eindhoven stilgelegd na spreekkoren en bier op het veld

Unspecified

30 okt 2021, 18:34

Het duel tussen Excelsior en FC Eindhoven in Rotterdam is stilgelegd na wangedrag van fans. Scheidsrechter Martijn Vos besloot beide teams uit de eerste divisie ruim een kwartier voor tijd naar binnen te sturen. Er zouden spreekkoren zijn geweest en er zou met bier zijn gegooid.

'Scheidsrechter Martijn Vos stuurt beide teams naar binnen wegens spreekkoren, die met name achter het doel van Nigel Bertrams vandaan komen', schreef FC Eindhoven op Twitter. Behalve de spreekkoren zou er ook met bier zijn gegooid. 'Het duel is stilgelegd vanwege bekertjes op het veld', aldus de thuisclub, die kort na het stilleggen geen idee had waarom dat gebeurde. 'Het spel ligt nu even stil. Waarom is onduidelijk.' Op het moment dat het duel werd gestaakt stond het 3-3. Na een kort oponthoud keerden beide elftallen terug op het veld.

Vrijdag werd in de eerste divisie het duel tussen MVV en Roda JC definitief gestaakt. De mobiele eenheid moest ingrijpen en op last van de burgemeester van Maastricht staakte scheidsrechter Joey Kooij de wedstrijd uit de eerste divisie na 42 minuten. De KNVB veroordeelde het supportersgeweld bij de Limburgse derby.

Half oktober ging het ook al mis bij de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse, waar rondom het stadion van de Nijmegenaren rellen uitbraken. Ook rondom het duel tussen Feyenoord en Union Berlin in de Conference League waren er recent ongeregeldheden.

De voetbalbond kondigde kortgeleden extra maatregelen aan om de ongeregeldheden in het betaald voetbal aan te pakken. Sinds de start van de competitie zijn al herhaaldelijk wedstrijden tijdelijk stilgelegd om met vuurwerk, bier en andere voorwerpen gooiende fans tot bedaren te brengen. De bond gaat over tot hogere straffen, het weren van uitsupporters en het staken van wedstrijden als het aantal incidenten niet minder wordt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd