Terug

Volg Vandaag Inside

EU-parlement in principe eens over natuurherstelwet Timmermans

EU-parlement in principe eens over natuurherstelwet Timmermans

Unspecified

12 juli 2023, 12:30

Het Europees Parlement stemt in principe in met de invoering van een Europese natuurherstelwet. Dat bleek nadat een hele kleine meerderheid van de plenaire zitting tegen volledige verwerping had gestemd van de wetsvoorstellen van Eurocommissaris Frans Timmermans. Voor verwerping stemden 312 Europarlementariërs, tegen 324 en er waren onthoudingen.

Het parlement moet nu nog zijn onderhandelingspositie over een definitieve wet bepalen, waarover de Europarlementariërs verder stemmen. Daarvoor zijn tientallen amendementen op het wetsvoorstel ingediend.

Volgens Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) trekken de voorstanders van een natuurherstelwet alsnog aan het langste eind. "Na een ongekende desinformatiecampagne van rechts bleek gelukkig dat er nog altijd een meerderheid van dit parlement vatbaar is voor redelijkheid. We laten hier zien dat er echt iets moet gebeuren aan het herstellen van de natuur en geven landen een duidelijke opdracht: snel aan de slag, want wachten kan niet langer."

Deel dit artikel

Link gekopieerd