Terug

Volg Vandaag Inside

Erik ten Hag uitgeroepen tot Premier League-trainer van de maand

Erik ten Hag uitgeroepen tot Premier League-trainer van de maand

Unspecified

30 sep 2022, 13:02

Erik ten Hag is uitgeroepen tot manager van de maand september in de Premier League. De 52-jarige Nederlander, bezig aan zijn eerste maanden bij Manchester United, werd verkozen boven Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O'Neil (Bournemouth).

Onder leiding van Ten Hag won Manchester United deze maand bij Leicester City (0-1) en van koploper Arsenal (3-1). De 'Mancunians' herstelden zich daarmee van een beroerde competitiestart, met nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford. Vanwege het overlijden van koningin Elizabeth werden heel wat wedstrijden de afgelopen weken geschrapt.

Tottenham Hotspur won deze maand ook twee competitieduels; Bournemouth won er één en speelde een keer gelijk. In augustus ging de prijs voor de trainer van de maand naar Mikel Arteta van Arsenal.

Ten Hag is pas de derde Nederlander die wordt benoemd tot Manager van de Maand in de Premier League. Martin Jol werd in zijn tijd bij Tottenham Hotspur één keer verkozen, Ronald Koeman drie keer in zijn periode bij Southampton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd