Terug

Volg Vandaag Inside

Erdogan steunt saluut Turkse internationals

Erdogan steunt saluut Turkse internationals

Unspecified

16 okt 2019, 18:55

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt het "heel natuurlijk" en "vanzelfsprekend" dat internationals van de nationale ploeg een militair saluut brengen om een doelpunt te vieren. Hij gelooft niet in zware straffen van de Europese voetbalbond UEFA voor de Turkse spelers. "Ze kunnen hooguit een waarschuwing geven", aldus Erdogan tegen het Turkse persbureau DHA.

De tuchtcommissie van de UEFA bespreekt donderdag de Turkse internationals, die tijdens de afgelopen EK-kwalificatiewedstrijden een militaire groet brachten na het maken van een doelpunt. Het gebaar wordt gezien als steun voor het offensief van Turkije tegen de Koerden in Syrië. De UEFA verbiedt politieke statements tijdens wedstrijden.

Erdogan heeft alleen maar waardering voor het gebaar van de Turkse spelers. "Ik begrijp wel iets van het voetbal. Dit hebben ze nog niet eerder gezien. Ons nationale team heeft een nationale visie en deze visie gedeeld met de toeschouwers", zei de president. "Over ons team, dat het al zover heeft gebracht, valt niets negatiefs te zeggen."

Turkije voert in de kwalificatie voor het EK van 2020 groep H aan met 19 punten uit acht duels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd