Terug

Volg Vandaag Inside

'Engelse selectie neemt flinke maatregelen en zet peperdure waakhonden in'

'Engelse selectie neemt flinke maatregelen en zet peperdure waakhonden in'

Unspecified

5 dec 2022, 16:28

De schrik zit er goed in bij de Engelse selectie na de inbraak bij aanvaller Raheem Sterling. De ploeggenoten van Sterling hebben massaal waakhonden ingezet om hun huizen te bewaken, zo meldt het Britse TalkSport.

De honden kosten naar verluidt zo'n 40.000 pond en dat is niet het enige waarin de selectie heeft geïnvesteerd. Ook zouden er in verschillende huizen 'paniekknoppen' zijn geïnstalleerd. Bij een verdachte situatie kunnen thuisblijvende familieleden op deze knop drukken en worden hulpdiensten onmiddellijk ingeschakeld.

Sterling keerde vanuit Qatar terug naar Engeland na het nieuws van de inbraak en speelde zondag daarom niet mee in de gewonnen achtste finale tegen Senegal (3-0).

Bondscoach Gareth Southgate zei dat het nog onduidelijk is of Sterling weer bij de selectie aansluit. Engeland neemt het zaterdag op tegen Frankrijk in de kwartfinale. De voetballer krijgt "alle tijd die hij nodig heeft" om de situatie af te handelen. "Ik wil hem niet verder onder druk zetten. Soms is voetbal niet het belangrijkste en komt familie eerst", aldus Southgate zondag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd