Terug

Volg Vandaag Inside

'Einde Formule 1-avontuur voor Mick Schumacher'

'Einde Formule 1-avontuur voor Mick Schumacher'

Unspecified

9 nov 2022, 12:30

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft niet meer in een carrière in de Formule 1 van Mick Schumacher, de zoon van autosportlegende Michael Schumacher. Dat heeft de 92-jarige Brit gezegd op de Duitse tv-zender RTL. Schumacher is aan zijn tweede jaar bezig bij de Amerikaanse renstal Haas, maar is allerminst zeker van een zitje voor volgend jaar. "Ik denk niet dat hij die krijgt", aldus Ecclestone.

Haas heeft voor 2023 wel al de Deen Kevin Magnussen vastgelegd, maar Schumacher wacht nog altijd op een besluit over zijn toekomst. Teambaas Günther Steiner heeft aangekondigd dat Haas openheid van zaken geeft bij de laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi. De Duitser Nico Hülkenberg wordt steeds vaker genoemd als de coureur die de plek van Schumacher zal overnemen.

"Misschien moet hij de Formule 1 vergeten en zich richten op de andere autosportseries," zei Ecclestone. "Zijn naam is zijn grootste last. Hij probeert die zo goed mogelijk waar te maken, maar die naam is ook zijn grootste probleem. Daarom zeg ik: vergeet die Formule 1 het en win in een andere categorie."

Schumacher reed dit jaar pas twee races in de WK-punten. Hij staat zestiende in de stand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd