Terug

Volg Vandaag Inside

Eerste basisplaats Kökcü lonkt bij Feyenoord

Eerste basisplaats Kökcü lonkt bij Feyenoord

Unspecified

14 dec 2018, 15:52

ROTTERDAM (ANP) - De kans is groot dat Orkun Kökcü na zijn sterke invalbeurt tegen FC Emmen zondag voor het eerst in de basis staat bij Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst overweegt de 17-jarige middenvelder te laten starten tegen Fortuna Sittard. ,,Hij heeft een goed signaal afgegeven vorige week'', zei Van Bronckhorst over het talent, die tegen Emmen kort voor rust de geblesseerde Jens Toornstra kwam vervangen.

Kökcü luisterde zijn debuut op met een doelpunt en een assist (1-4). Toornstra kan vanwege een hamstringblessure én een operatie aan een gebroken duim tegen Fortuna niet meedoen. Daarnaast ontbreken spits Nicolai Jørgensen en de verdedigers Eric Botteghin en Jeremiah St. Juste. Botteghin (lies) en St. Juste (kneuzing) komen tot aan de winterstop niet meer in actie.

Aanvoerder Robin van Persie is wel weer inzetbaar, nadat hij tegen Emmen uit voorzorg aan de kant was gebleven vanwege wat fysieke klachten. ,,Het gaat met Robin een stuk beter, hij heeft meegetraind'', zei Van Bronckhorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd