Terug

Volg Vandaag Inside

'Een van de pijlers onder het succes van Vandaag Inside is dat je nooit weet wat je kunt verwachten'

'Een van de pijlers onder het succes van Vandaag Inside is dat je nooit weet wat je kunt verwachten'

Unspecified

19 juli 2023, 19:04

Angela de Jong kijkt uit naar het nieuwe seizoen van Zomergasten. Dat zegt de tv-columniste in gesprek met Veronica Superguide. Vanaf volgend seizoen neemt Theo Maassen de presentatie van het programma over van Janine Abbring.

"Toen ik hoorde dat Theo Maassen Zomergasten gaat presenteren, was ik wel verrast," bekent Angela. "Zijn naam had ik het minst verwacht als opvolger van Janine Abbring. Maar tegelijkertijd vind ik het ook wel een leuke en spannende keuze, waarbij ik hoop dat hij een andere toon weet aan te slaan."

Maar welke toon bedoelt ze precies? "Nou, dit programma is ooit begonnen met het idee dat iemand zijn favoriete tv-fragmenten kiest en daarover vertelt, maar tegenwoordig is het een lang college geworden over de ontwikkeling van de mensheid of zo. Erg zwaar allemaal. Met Maassen hoop ik dat Zomergasten weer wat menselijker wordt." Angela is hoopvol gestemd. Ze herinnert zich de aflevering van Boerderij van Dorst, waarin Theo Maassen dit voorjaar te gast was bij Raven van Dorst. "Bij Raven was hij totaal zichzelf, hij was heel open en totaal niet bang om als eerste te zeggen wat er in hem opkwam. Zodoende werd het echt een gesprek, in plaats van iemand die vragen stelde en een ander die antwoord gaf. Ik hoop dat hij straks ook dat soort gesprekken heeft, waarbij dat hele spectrum aan emoties voorbijkomt."

Angela geeft toe dat ze weleens een aflevering van Zomergasten overslaat, maar Theo Maassen is een reden om te kijken. "Theo is iemand die ook af en toe kan choqueren, de knuppel in het hoenderhok kan gooien en zich soms afzet tegen dat hele woke-gedoe," vindt de tv-columniste. "Wat dat betreft past de aanstelling van Maassen prima bij de huidige tijdsgeest. Een van de pijlers onder het succes van Vandaag Inside is dat je als kijker nooit weet wat je precies kunt verwachten. Dat is bij Theo Maassen net zo: verwacht het onverwachte."

Het hele interview met Angela de Jong is te lezen in Veronica Superguide nummer 29. Het tijdschrift ligt vanaf vandaag 19 juli in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd