Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries na het EK naar Barcelona, Real Madrid of Manchester United: ‘Waarom niet?’

Unspecified

4 apr 2024, 16:22

Sjoerd Mossou is in een video-item van het Algemeen Dagblad lovend over Denzel Dumfries en ziet in hem een hele belangrijke speler voor het Nederlands elftal.

“Hij is toch eigenlijk het boegbeeld van dit Nederlands elftal?”, begint Mossou over Dumfries. “Je hebt natuurlijk internationale topspelers met Virgil van Dijk en Frenkie de Jong, maar Dumfries is de jongen met wie je je het meest kunt identificeren. Hij is het kloppende hart van Oranje.”

Dumfries speelt sinds 2021 bij Internazionale, maar volgens de journalist van het AD ligt er nog een mooie carrière voor hem in het verschiet. “Het is gewoon een Europese top rechtsback geworden, dus die gaat op het EK gewoon alle wedstrijden spelen. En dan naar Barcelona of Real Madrid. Waarom niet? Manchester United, lijkt mij ook een mooie club voor hem, maar dan wel als er eerst andere goede aankopen worden gedaan, want anders haalt Erik ten Hag weer een Nederlander. Hij zou daar heel goed passen.”

Volgens Mossou heeft Feyenoord zich dan ook goed in Dumfries vergist. “Die hadden hem voor het oprapen. Hij komt er nota bene uit de buurt, maar ze vonden hem niet goed genoeg. Denzel dacht: mij hebben ze niet. Ik ga er nog een schepje bovenop gooien en laten zien dat ik het alsnog red en dat gebeurde.”

Een trotse Louis van Gaal gaf Denzel Dumfries in 2022 een dikke zoen tijdens een persconferentie. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd