Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse bondscoach grapt: Van de Looi dreigt me te vermoorden

Duitse bondscoach grapt: Van de Looi dreigt me te vermoorden

Unspecified

29 mrt 2021, 21:53

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft Stefan Kuntz, de coach van het Duitse beloftenteam, goed duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat zij dinsdag in de afsluitende groepswedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Roemenië met 2-2 of meer gelijk spelen. Doen ze dat wel, dan gaan zowel Duitsland als Roemenië door naar de kwartfinales en ligt Jong Oranje uit het toernooi.

"We hebben elkaar zaterdag na de wedstrijd gezien", aldus Kuntz. "Hij zei dat als wij met 2-2 of meer gelijk spelen, dat hij dan naar Duitsland komt om me te vermoorden. Ik heb hem toen even aangekeken. Hij is vrij lang, langer dan ik. Ik heb hem toen gezegd dat ik het leuk vind als hij naar Duitsland komt, maar dan wel om een kop koffie te drinken in plaats van te worden vermoord."

Van de Looi en Kuntz kennen elkaar vrij goed, van webinars en lotingen voor toernooien. Kuntz: "Er is veel sympathie tussen Erwin en mij. Wij concentreren ons morgen op onze eigen wedstrijd. Ons eerste doel is om van Roemenië te winnen. En als we dat doen, zal Erwin ook een tevreden man zijn."

Als Roemenië en Duitsland gelijk spelen en Nederland wint van Hongarije, hebben Duitsland, Roemenië en Nederland allemaal 5 punten in groep A. Het onderlinge doelsaldo tussen die drie teams gaat dan voor op het algehele doelsaldo. Aangezien Nederland tegen zowel Roemenië als Duitsland 1-1 speelde, blijven die twee landen Jong Oranje bij 2-2 of een hoger gelijkspel voor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd