Terug

Volg Vandaag Inside

'Drie aangiftes tegen Tim den Besten wegens nepprofielen op Grindr'

'Drie aangiftes tegen Tim den Besten wegens nepprofielen op Grindr'

Unspecified

8 nov 2023, 13:51

Drie mannen zouden volgens Het Parool aangifte hebben gedaan tegen presentator Tim den Besten. Hij zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de mannen hebben gebruikt op de homo-datingapp Grindr. De gesprekken die Den Besten onder hun naam voerde waren tamelijk expliciet.

De politie Amsterdam bevestigt woensdag tegen het ANP dat er drie aangiftes zijn gedaan tegen een 36-jarige man uit Amsterdam. De identiteit van de man deelt de politie niet. "We doen onderzoek naar de vraag of en welke strafbare feit of feiten er gepleegd zijn", aldus een woordvoerder. "Dit doen wij in overleg met het Openbaar Ministerie." Het is niet duidelijk op welke termijn hier meer over gezegd kan worden.

Tim den Besten stopte een maand geleden met werken omdat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. Het is niet duidelijk wanneer de presentator weer aan het werk gaat. Eind november wordt wel de nieuwe serie 100 dagen in de vergeten wijk uitgezonden, die Den Besten eerder dit jaar draaide met Nicolaas Veul.

Deel dit artikel

Link gekopieerd