Dramatische start voor Oranje: na 22 minuten op 3-0 achterstand tegen Frankrijk

24 mrt 2023, 21:10

Het Nederlands elftal is vrijdagavond dramatisch begonnen aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam na twee minuten al op achterstand door een doelpunt van Antoine Griezmann.

Nog geen 6 minuten later moest Jasper Cillessen opnieuw een bal uit het net halen. De doelman zat mis bij een vrije trap van Les Bleus, waardoor Dayot Upamecano de 2-0 binnen kon werken. In de 22ste minuut ging het opnieuw mis voor Oranje. Na een snelle counter komt Kylian Mbappé helemaal vrij op Cillessen en schiet hij zonder moeite de 3-0 binnen.

Cillessen kreeg van Koeman de voorkeur boven Mark Flekken en Kjell Scherpen, die op het laatste moment werd opgeroepen als vervanger van Bart Verbruggen. Donderdag haakten naast Verbruggen Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Joey Veerman af. "Ik kan niet ontkennen dat er normaal gesproken wel een ander elftal had gestaan. Misschien wel de helft of iets minder. Ik ben inderdaad rustig gebleven. Als de coach in de war raakt, merken de spelers dat. En dat is niet de bedoeling", zei Koeman daarover, voorafgaand aan de wedstrijd.

Bijna honderd jaar geleden begon het Nederlands elftal voor het laatst zo slecht aan een interland. In augustus van 1919 verloor Oranje met 4-1 van Zweden. Toen stond het na 20 minuten 3-0.