Terug

Volg Vandaag Inside

Dost: 'Ik hou er niet van als een club zegt dat ze voor de top 3 willen spelen'

Dost: 'Ik hou er niet van als een club zegt dat ze voor de top 3 willen spelen'

Unspecified

24 aug 2023, 19:10

Bas Dost vervolgt zijn voetballoopbaan bij NEC, maar lijkt in gesprek met Voetbal International een klein sneertje uit te delen naar zijn oud-werkgever FC Utrecht. De spits zegt er niet van te houden als clubs irreële doelen stellen, en lijkt te refereren aan oude uitspraken van Frans van Seumeren.

De eigenaar van FC Utrecht gaf de afgelopen jaren vaker aan de top drie van de Eredivisie te willen aanvallen. Volgens Dost was dit absoluut niet reëel: "Ik hou er niet van als een club zegt dat ze voor de top drie willen spelen terwijl ze daar duidelijk niet de selectie voor hebben. NEC heeft een mindere start gehad, dat erkende de leiding ook, maar in een goed jaar kan NEC gewoon meedoen om de play-offs. Bij een minder goed jaar gaan ze voor de plekken daaronder. Daar kon ik me wel in vinden.”

De spits wil het seizoen bij Utrecht niet als tegenvallend betitelen: “Toen ik tekende, had ik van alles in mijn hoofd en was het niet mijn doelstelling om negen goals te maken. Het heeft me veel opgeleverd en ik heb veel van dat jaar geleerd.” Echter is Dost wel van mening dat Utrecht een hele bijzondere club is: “Wat daar allemaal gebeurt… Het was een bijzonder jaar, laat ik het zo zeggen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd