Terug

Volg Vandaag Inside

Doodverklaarde oud-speler Schalke 04 blijkt vier jaar later springlevend

Doodverklaarde oud-speler Schalke 04 blijkt vier jaar later springlevend

Unspecified

6 mei 2020, 22:15

Voormalig jeugdspeler van Schalke 04, Hiannick Kamba, is uit de dood opgestaan, meldt Bild. Vier jaar geleden meldde de Duitse krant nog dat de 33-jarige ex-voetballer dodelijk verongelukte bij een auto-ongeluk in zijn geboorteland Congo.

Toenmalige werkgever Evonik en voetbalclub VfB Hüls stelden in januari 2016 een rouwadvertentie op met de tekst: 'Wij betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie en vrienden. We zullen zijn naam eren.' De Duitse voetbalwereld schreef massaal steunbetuigingen voor de overleden voetballer. Hij was ooit een veelbelovend talent in de jeugd van Schalke 04 en deelde nog de kleedkamer met Manuel Neuer.

Maar Kamba blijkt springlevend en werkt opnieuw in de chemie-industrie in het Ruhrgebied. In 2018 stapte hij in Kinshasa al naar de Duitse ambassade met de mededeling dat de berichten over zijn vermeende dood niet kloppen. 'In januari 2016 ben ik door mijn metgezellen zonder papieren, zonder telefoon en zonder geld achtergelaten in het midden van Congo', verklaarde hij.

Er bleek echter meer te schuilen achter de dood van Kamba. Zijn ex-vrouw wordt verdacht van fraude met de overlijdensakte om minstens 1 miljoen euro op te strijken. Zij zette de dood van haar man in scène, maar ontkent zelf alles. Ze is inmiddels opgepakt en Kamba kan nu worden opgeroepen als getuige.

In de tweet hieronder is de voormalig jeugdspeler met rood omcirkeld. De keeper rechts is Bayern-doelman Manuel Neuer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd