Terug

Volg Vandaag Inside

Doelpuntenmachine over lovende woorden Johan Derksen: ‘Als hij al positief is, ben ik tevreden'

Doelpuntenmachine over lovende woorden Johan Derksen: ‘Als hij al positief is, ben ik tevreden'

Unspecified

10 feb 2022, 10:30

Excelsior-spits Thijs Dallinga is dit jaar dé sensatie van de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige goaltjesdief wist dit seizoen al 25 keer te scoren voor de Rotterdammers. Dallinga ziet zichzelf vaak voorbijkomen in verschillende voetbalprogramma's en werd ook al eens besproken door de mannen van VI.

'Als Johan Derksen al positief is, ben ik tevreden,' Zegt hij met een lach in gesprek met Voetbalzone. 'Nee, het zijn wel leuke dingen om te horen en dat motiveert me om verder te gaan. Ik keek normaal al voetbal en dan lette ik er misschien niet zo op. Het is natuurlijk leuk dat er over je gepraat wordt,' aldus Dallinga, die zich er ook van bewust is dat er niet altijd positief over hem gepraat zal worden.

'Nu is het veel positief, maar er gaat ook een periode komen dat het wat negatiever is. Daar ben ik me wel van bewust en daar zal ik niet zo snel van in de war raken. Ik weet dat er meer over me geschreven wordt,' zo vertelt de doelpuntenmachine van de Kralingers.

Dallinga maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Emmen. Daarna vertrok de 21-jarige aanvaller naar FC Groningen. In het Hoge Noorden speelde de spits zes wedstrijden in de Eredivisie. Afgelopen zomer maakte Dallinga de overstap naar Excelsior. Daar staat de teller inmiddels op 25 doelpunten, in 25 wedstrijden. Excelsior staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd