Terug

Volg Vandaag Inside

Doelpuntenmachine Haaland concludeert: 'Ik maak niet genoeg goals'

Doelpuntenmachine Haaland concludeert: 'Ik maak niet genoeg goals'

Unspecified

8 sep 2021, 10:52

Erling Haaland is tot de conclusie gekomen dat hij te weinig doelpunten maakt. De Noor deed deze bizarre uitspraak na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noorwegen en Gibraltar. Haaland scoorde in het duel met Gibraltar maar liefst drie keer en trof sinds het seizoen 2018/19 gemiddeld één keer per wedstrijd het doel.

Voor Noorwegen was Haaland afgelopen week al eenmaal trefzeker in het gelijkspel tegen Oranje. De doelpuntenmachine van Borussia Dortmund ging hier tegen de dwergstaat Gibraltar vrolijk mee door. Met een hattrick in de 5-1 overwinning was hij wederom dé man aan de kant van Noorwegen.

Na afloop was Haaland echter opvallend kritisch over zijn doelpuntenproductie: 'Ik maak niet genoeg doelpunten. Ik zou op dit moment meer doelpunten dan wedstrijden moeten hebben', aldus een teleurgestelde Haaland. De 21-jarige spits is bezig aan een bizarre statistiek, aangezien hij sinds het seizoen 2018/2019 op 105 goals staat in evenveel wedstrijden. Haaland kreeg in de wedstrijd tegen Gibraltar, zoals verwacht, veel kansen op doelpunten, maar scoorde uiteindelijk 'maar' drie keer.

Haaland kwam in 2020 van Red Bull Salzburg naar Dortmund voor €20 miljoen. In de Bundesliga scoorde hij tot dusver 43 keer. In dienst van Noorwegen staat de teller inmiddels op twaalf treffers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd