Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax en PSV in de Europa League

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax en PSV in de Europa League

Unspecified

7 nov 2022, 08:40

Ajax en PSV maken kans op een aansprekende tegenstander in de tussenronde van de Europa League. Beide clubs krijgen tijdens de loting op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon te horen welke ploeg ze moeten verslaan om de achtste finales te bereiken.

Ajax kan Manchester United loten. Dat zou een weerzien worden met trainer Erik ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Donny van de Beek. FC Midtjylland, FC Nantes, AS Monaco, AS Roma, Union Berlin en Stade Rennes zijn de andere mogelijke tegenstanders van de club uit Amsterdam.

Aanvaller Luuk de Jong wordt met PSV mogelijk gekoppeld aan zijn vorige club FC Barcelona, waar de Oranje-internationals Memphis Depay (ex-PSV) en Frenkie de Jong onder contract staan. PSV kan ook een dubbele ontmoeting met Sevilla, Sporting Portugal, Juventus, Bayer Leverkusen, Sjachtar Donetsk of Red Bull Salzburg krijgen.

De wedstrijden in de tussenronde van de Europa League worden op 16 en 23 februari gespeeld. Feyenoord is als groepswinnaar in de Europa League al zeker van deelname aan de achtste finales. AZ heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Conference League.

De loting voor de tussenronde van de Europa League begint om 13.00 uur. Een uur eerder wordt geloot voor de achtste finales van de Champions League.

Er verandert een hoop in het Europese clubvoetbal. Hélène Hendriks legt bij Vandaag Inside uit hoe het zit. Bekijk de beelden hieronder.

Dit verandert er in het Europees clubvoetbal
1:46
Dit verandert er in het Europees clubvoetbal

Deel dit artikel

Link gekopieerd