Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is de voorlopige Oranje-selectie van Louis van Gaal

Dit is de voorlopige Oranje-selectie van Louis van Gaal

Unspecified

13 aug 2021, 13:04

Virgil van Dijk is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende drie WK-kwalificatieduels in september. De 30-jarige centrale verdediger liep in oktober vorig jaar een zware knieblessure op en miste het Europees kampioenschap met Oranje. Van Dijk, die onlangs zijn rentree maakte en fit is voor het nieuwe seizoen, verlengde vrijdag zijn contract bij Liverpool.

In de groep van 25 spelers zitten ook Tyrell Malacia (Feyenoord) en Devyne Rensch (Ajax). De verdedigers behoorden niet eerder tot de voorlopige spelersgroep van Oranje.

Van de EK-selectie van de vorige bondscoach Frank de Boer ontbreken Patrick van Aanholt (Galatasaray), Denzel Dumfries (op weg naar Internazionale), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Owen Wijndal (AZ), Luuk de Jong (Sevilla) en Quincy Promes (Spartak Moskou).

Ook doelman Jasper Cillessen, die wel in de definitieve selectie zat maar het EK uiteindelijk niet haalde, zit niet bij de groep. Naast Van Dijk, Malacia en Rensch zijn nieuwe op de lijst, in vergelijking met het EK, keepers Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV) en Remko Pasveer (Ajax) en middenvelder Guus Til (Feyenoord).

Van Gaal begint aan zijn derde termijn als bondscoach. Hij wordt komende dinsdag tijdens een persconferentie door directeur topsport Nico-Jan Hoogma van de KNVB gepresenteerd.

"Iedereen weet dat de interlandweek in september erg belangrijk is en de voorbereidingstijd heel kort", aldus Van Gaal vrijdag in een persbericht. "Dat betekent dat we spelers nodig hebben die er meteen staan. Niet alle clubs en spelers zijn even ver in de voorbereiding, dus daar moet ik rekening mee houden. Een aantal spelers heb ik daarom nu niet op de lijst gezet. Maar ik wil benadrukken dat iedereen bij mij in beeld is en blijft."

Nederland speelt in de WK-kwalificatie woensdag 1 september een uitwedstrijd tegen Noorwegen, gevolgd door thuisduels met Montenegro (zaterdag 4 september in Eindhoven) en Turkije (dinsdag 7 september in Amsterdam).

Oranje staat tweede in groep G, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs.

Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd