Terug

Volg Vandaag Inside

'Dick Advocaat is zo respectloos, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt'

'Dick Advocaat is zo respectloos, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt'

Unspecified

18 okt 2021, 10:13

Justin Meram, international van Irak, is woest op bondscoach Dick Advocaat. Meram vindt de Nederlandse trainer respectloos en heeft per direct besloten niet meer in actie te komen voor zijn land.

'Dit heb ik nog nooit meegemaakt', begint Meram in gesprek met de Iraakse nieuwszender UTV over Advocaat. 'Deze bondscoach is zelf nooit in Irak om naar spelers te bekijken. In plaats daarvan stuurt hij zijn assistenten.' De aanvaller betwijfelt of Advocaat niet alleen is aangesteld vanwege zijn status.

Assistent Zeljko Petrovic bekeek tijdens de vorige interlandbreak een aantal mogelijke spelers voor het Iraakse elftal. 'Hij praat niet eens met me, zo respectloos. Je hoort met je spelers te spreken over de tactiek en de filosofie. Ik heb in de vorige interlandbreak niets gehoord over mijn rol of verantwoordelijkheden binnen de ploeg', aldus de 32-jarige Meram van het Amerikaanse Salt Lake.

Advocaat is bondscoach van Irak geworden met als doel om het WK 2022 in Qatar te halen. Alleen de eerste 2 plekken in de poule geven recht op een directe kwalificatie voor het WK. Echter is Irak na 4 wedstrijden nog altijd zonder zege en staat het met een karig totaal van 3 punten op een teleurstellende 5e plek. Het gelijke spel tegen de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk betekende alweer de volgende domper voor de oud-bondscoach van onder meer Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd