Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis bij Oranje wel onomstreden

Memphis bij Oranje wel onomstreden

Unspecified

19 mrt 2019, 12:53

Vaker dan hem lief is, zit Memphis Depay na de winterstop op de bank bij Olympique Lyon. ,,Ik weet niet wat het is", zegt hij. ,,Statistisch gezien ben ik bij de meeste kansen betrokken. Dus ik erger me ook wel een beetje aan deze situatie. Maar goed, ik ben hier bij Oranje. Laten we het daar maar over hebben."

Bij het Nederlands elftal voelt de 25-jarige international zich gewaardeerd en vrij. Daar hoeft Depay niet op de flanken te spelen maar mag hij als spits door de voorste linie zwerven. ,,We trainen hier op een hoog niveau en hebben echt het gevoel dat we samen iets kunnen bereiken", vertelt hij. ,,Ik zeg het misschien niet vaak genoeg en je ziet het wellicht ook niet aan mijn gelaatsuitdrukking. Maar ik ben altijd weer blij als ik hier ben."

Eind november werd Depay de meest waardevolle speler van het kalenderjaar in de Franse competitie. Zelfs Kylian Mbappé en Neymar, de peperdure vedettes van Paris Saint-Germain, konden niet aan zijn zestien doelpunten en dertien assists tippen. Bijna niemand hoorde je over de opvallende kleding die hij soms draagt of over de manier waarop hij met een sigaar in zijn mond al rappend een ode bracht aan zijn vijf miljoen volgers op Instagram. Zulke zaken worden er pas bijgehaald op het moment als de flamboyante aanvaller even minder presteert.

Onomstreden

Als je diep in het hart van Ronald Koeman kijkt, dan mag Depay zich van hem ook wel wat minder op sociale media profileren. ,,Ik ben in december naar Lyon geweest. Dan praat ik ook over de kritiek die hij krijgt en zijn optreden op sociale media", vertelt de bondscoach. ,,Hij wil presteren en goals maken. Hij wil belangrijk zijn. Maar het hoort erbij dat het op momenten anders gaat zoals je zou willen. Zijn trainer maakt daarin nu bepaalde keuzes. Hij wilde graag met Lyon tegen Barcelona bewijzen hoe goed hij was en dat lukte niet. Dat was teleurstellend. Maar zijn situatie bij Oranje is totaal niet veranderd."

Voor Koeman is Depay voorlopig onomstreden. De bondscoach is niet vergeten hoe de oud-speler van PSV en Manchester United onder zijn leiding scoorde tegen Peru (2), Portugal, Duitsland en Frankrijk. De 44-voudig international wil de eerste wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland in de EK-kwalificatie aangrijpen om te laten zien hoe goed hij kan voetballen. Depay is strijdbaar. Hij heeft niet voor niets de kop van een leeuw over zijn hele gespierde rug laten tatoeëren. Het imposante beest is voor hem het opperhoofd van de natuur. ,,Ik ben ook altijd overeind gebleven, ook als was het soms moeilijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd