Terug

Volg Vandaag Inside

'Deken van advocaten schiet Sywert van Lienden te hulp'

Unspecified

21 apr 2024, 19:06

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten bemoeit zich met de civiele rechtszaak tussen de Stichting Hulptroepen Alliantie en Sywert van Lienden. Dat bevestigt de deken na vragen van Het Financieele Dagblad.

Van Lienden kan geen advocaat betalen, omdat het SHA zijn vermogen onder beslag heeft gelegd. De deken vindt dat Van Lienden net als ieder ander recht heeft op juridische bijstand en daarom hebben zij SHA gevraagd om het beslag gedeeltelijk op te heffen.

De bemoeienis van de toezichthouder van advocaten kwam tot stand door het interview dat Van Lienden vorige week gaf aan Het Financieele Dagblad. In dat interview zei hij door alle beslagen geen geld te hebben voor zijn eigen verdediging, waardoor hij geen advocaat kan veroorloven en ook niet de verplichte griffierechten voor de civiele procedure kan betalen. Hierdoor hangt hem volgens Van Lienden in die zaak vrijwel zeker een veroordeling boven het hoofd en ook een faillissement.

Valentijn Driessen reageerde vorige week in Vandaag Inside op het interview van Sywert van Lienden in Het Financieele Dagblad: "Hij kan toch gewoon gaan werken? Dat is echt niet verboden!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd