De Vrij wint met Inter stadsderby van Milan

17 mrt 2019, 23:37

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft door een zege in de stadsderby de derde plaats in de Serie A overgenomen van AC Milan. Stefan de Vrij had met een doelpunt een belangrijke rol in de zege van Inter dat met 53 punten twee punten meer heeft dan de stadgenoot.

Inter begon in San Siro sterker aan de wedstrijd dan Milan. Dat resulteerde al in de derde minuut in de treffer van Matiás Vecino. De Uruguayaan schoot de bal binnen met een volley, nadat die goed was teruggelegd door Lautaro Martínez. De Vrij verdubbelde in de tweede helft de voorsprong door uit een vrije trap hard raak te koppen.

Milan knokte zich enkele minuten later terug in de wedstrijd via Tiemoué Bakayoko. Na de 3-1 door Martínez uit een strafschop, zorgde Patrick Cutrone opnieuw voor de aansluitingstreffer. De ploeg van Milan-coach Gennaro Gattuso kreeg de gelijkmaker er niet meer in. Samu Castillejo en Cutrone waren in blessuretijd nog dichtbij, maar konden niet scoren.