Terug

Volg Vandaag Inside

De Mos verdenkt Koeman van belangenverstrengeling bij Oranje

De Mos verdenkt Koeman van belangenverstrengeling bij Oranje

Unspecified

16 okt 2019, 14:35

Aad de Mos stelt dat het onterecht is dat Joël Veltman tegen Wit-Rusland (1-2) de voorkeur kreeg boven Denzel Dumfries. De Mos denkt dat bondscoach Ronald Koeman aan belangenverstrengeling doet, aangezien Veltman en Koeman aan hetzelfde makelaarsbureau verbonden zijn.

De Mos vond dat Dumfries vorige week tegen Noord-Ierland een goede wedstrijd speelde. 'Ik vond hem heel goed, in tegenstelling tot veel mensen. Ik vond het onterecht dat De Roon en Dumfries werden geslachtofferd', zegt De Mos bij #PSVPraat, de podcast van het Eindhovens Dagblad.

'Dumfries is wat mij betreft de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal', vervolgt De Mos, die vindt dat de Oranje-international over specifieke kwaliteiten beschikt. 'Hij is altijd dreigend, zoals ook bij PSV. Hij heeft ook altijd die drive naar voren toe. Natuurlijk zijn zijn voorzetten niet altijd even goed, maar dat geldt ook voor de linkerkant', aldus De Mos, die daarmee doelt op Daley Blind.

Veltman kreeg tegen Wit-Rusland de voorkeur in de basis boven Dumfries, die de hele wedstrijd op de bank bleef. De Mos denkt dat er meer achter de basisplaats van Veltman zit. 'Dat is elke keer een cadeautje van Koeman, omdat ze verbonden zijn aan hetzelfde makelaarsbureau. Denk ik dan. Ik vind Dumfries gewoon een goede rechtsback. Geen buitencategorie, maar dat gaat hij wel worden. Het zou mij verbazen als hij geen vaste plaats krijgt.'

VIDEO - Aad de Mos haalt uit naar Hugo Borst: 'Je kan het maar kwijt zijn'

Aad de Mos haalt uit naar Hugo Borst: 'Je kan het maar kwijt zijn'
1:53
Aad de Mos haalt uit naar Hugo Borst: 'Je kan het maar kwijt zijn'

Deel dit artikel

Link gekopieerd