Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt: zonde dat we geen punt pakken

De Ligt: zonde dat we geen punt pakken

Unspecified

25 mrt 2019, 00:52

NEDERLANDS ELFTAL

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs de Ligt vierde zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland zijn eerste doelpunt in het Nederlands elftal. Volgens de verdediger was het echter lekkerder geweest als Oranje ook een punt had overgehouden aan het duel in Amsterdam. ,,We hadden tot het einde geconcentreerd moeten blijven. Dit is heel zonde", zei hij bij de NOS over de late 2-3 van Nico Schulz.

,,De eerste helft stonden we niet goed. We wisten niet precies hoe ze zouden spelen. De druk van voren en achter was er niet. Daardoor konden zij in een grote ruimte voetballen", analyseerde de verdediger de eerste helft waarin de Duitsers twee keer scoorden. ,,Dan zul je compacter moeten spelen om het hen moeilijk te maken."

Oranje liet een andere tweede helft zien, waarin het zich terugknokte tot 2-2. ,,De eerste helft speelden we met een bepaalde angst. In de tweede helft moet je toch wat, je staat met 2-0 achter", zei De Ligt. ,,Dan zie je dat we goed voetballen. Het was alleen een helft te laat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd