Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt twijfelt over eigen basisplek: 'Misschien is hij ook wel beter geschikt'

De Ligt twijfelt over eigen basisplek: 'Misschien is hij ook wel beter geschikt'

Unspecified

22 nov 2022, 10:15

Oranje heeft zijn eerste duel op het WK in Qatar weten te winnen van Senegal (0-2). Echter ging dat niet altijd even vlekkeloos, waaronder ook bij Matthijs de Ligt.

De 23-jarige centrale verdediger van Bayern München had de basisplek in de openingswedstrijd zelf niet verwacht. "Al heb ik het wel goed gedaan bij Bayern en speel ik daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is een speler als Timber ook wel beter geschikt voor de rol die Van Gaal wil", aldus De Ligt tegenover De Telegraaf.

De voormalig Ajacied begon rechts van Nathan Aké en Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging. Daar had hij het zichtbaar lastig tegenover de snelle Ismaila Sarr, zag De Ligt zelf ook. "Dat zit ook een beetje in dit systeem. Ik ben natuurlijk geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Ook omdat ik bij Bayern tegenwoordig aan de linkerkant speel, was het wel even wennen voor me. Helemaal als je tegen een vleugelspeler komt te staan is het lastig."

Of De Ligt ook vrijdag tegen Ecuador begint, is voor de verdediger nog altijd een vraagteken: "Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen".

In De Oranjewinter was René van der Gijp kritisch op De Ligt, die "alleen maar in duel wil komen". Kijk het fragment hieronder terug.

René kritisch op De Ligt: 'Hij wil alleen maar in duel komen'
1:24
René kritisch op De Ligt: 'Hij wil alleen maar in duel komen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd