Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt twee weken voor start WK weer wedstrijdfit

De Ligt twee weken voor start WK weer wedstrijdfit

Unspecified

7 nov 2022, 14:09

Bayern München gaat er vanuit dat de geblesseerde Oranje-international Matthijs de Ligt eind deze week weer kan aansluiten bij de selectie. "Ik heb er alle vertrouwen in dat Matthijs er tegen Schalke 04 weer bij is", zei trainer Julian Nagelsmann maandag.

De Ligt kampt sinds eind vorige maand met een knieblessure, waardoor hij afgelopen week onder meer ontbrak tijdens het Champions League-duel met Internazionale. Volgens Nagelsmann komt de thuiswedstrijd van dinsdag tegen Werder Bremen te vroeg voor de Nederlandse verdediger, maar is De Ligt er komende zaterdag in Gelsenkirchen tegen Schalke 04 naar verwachting weer bij.

Bayern München gaat aan kop in de Bundesliga met 28 punten. Werder Bremen staat zevende met 21 punten, Schalke 04 is de hekkensluiter met 6 punten. De mogelijke rentree van De Ligt is wellicht van belang met het oog op keuzes die bondscoach Louis van Gaal moet maken met het oog op het naderende WK in Qatar. Komende vrijdag maakt Van Gaal zijn selectie bekend voor dat toernooi.

Bayern München lootte maandag Paris Saint-Germain als tegenstander in de achtste finales van de Champions League. Daarover zei Nagelsmann: "PSG is een taaie tegenstander. Zij zullen ook niet blij zijn dat ze tegen ons spelen. Maar de wedstrijd is nog ver weg, het WK moet nog komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd