Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt over situatie Ajax: 'Kennelijk is het niet makkelijk om een voetbalclub te leiden'

De Ligt over situatie Ajax: 'Kennelijk is het niet makkelijk om een voetbalclub te leiden'

Unspecified

4 nov 2023, 13:58

Matthijs de Ligt vertelt in gesprek met De Telegraaf dat de situatie bij Ajax hem erg aan het hart gaat, maar ziet daarnaast ook een grote les voor de Amsterdammers.

"De laatste plaats van Ajax, maar ook die van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, deed natuurlijk veel pijn om te zien. Jong Ajax vormt het DNA van de club en laat talenten naar het eerste elftal doorstromen. Er was in 2018 zelfs een jaar dat Jong Ajax kampioen werd van de Eerste Divisie. Dan is de huidige stand pijnlijk. Al is het natuurlijk ook een momentopname”, aldus De Ligt die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en vervolgens drie jaar voor de hoofdmacht van de Amsterdammers uitkwam.

De centrale verdediger gaat ervan uit dat Ajax er weer bovenop komt met John van ’t Schip als hoofdtrainer. “Ik ben ervan overtuigd dat de weg naar boven wordt ingezet. Hopelijk kan hij Ajax met een mix van jonge spelers uit de jeugdopleiding en ervaren krachten weer naar grote successen leiden. Het jaar voordat we in 2019 de halve finale van de Champions League haalden, plaatsten we ons tegen Rosenborg niet voor de Europa League. Ik denk dat iedereen zich dat nog goed kan herinneren. Wat ik ermee wil aangeven, is dat het ene seizoen het andere niet is. Dingen kunnen in no-time veranderen.”

De Ligt hoopt dat het moment dat het weer meezit voor de Amsterdammers snel komt, maar denkt dat de huidige situatie ook een grote les voor hen is. “De grote les voor clubs in het algemeen en Ajax in het bijzonder moet in mijn optiek zijn, dat de juiste poppetjes op de juiste plek worden gezet en iedereen de juiste kant op gaat. Kennelijk is het niet makkelijk om een voetbalclub te leiden”, besluit De Ligt in gesprek met De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd