Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong: mooie maar zware loting

De Jong: mooie maar zware loting

Unspecified

15 mrt 2019, 14:03

AMSTERDAM (ANP) - Een mooie, maar wel zware tegenstander. Zo omschreef Frenkie de Jong de loting voor de kwartfinales van de Champions League die Ajax aan Juventus koppelde.

,,Ik had niet echt een favoriete tegenstander", verklapte De Jong. ,,Maar Spurs was leuk geweest. Dat is een voetballende ploeg met oud-spelers van Ajax. En tegen Manchester United hadden we revanche kunnen nemen voor de nederlaag in de finale van de Europa League. Ik ben wel blij dat het Barcelona niet is geworden", zei hij over zijn toekomstige club. ,,Vanwege de sentimenten en de kracht van die ploeg. Een finale tegen Barcelona zou natuurlijk wel mooi zijn", grapte de middenvelder.

De Jong zag Juventus dinsdag voor eigen publiek Atlético Madrid oprollen (3-0), met dank aan drie doelpunten van Cristiano Ronaldo. ,,Ze speelden heel goed en heel aanvallend. Juventus heeft heel veel kwaliteit. En Ronaldo haalt net als Messi zulke hoge cijfers. Dat is echt niet normaal. Toen ik tien was waren zij al de sterren. Nu nog steeds."

,,Juventus is de favoriet", beseft De Jong. ,,Maar dat was Real Madrid ook. Juventus zal niet ontevreden zijn met de uitslag van de loting. Maar als zij onze wedstrijden van dit seizoen in de Champions League hebben gezien, dan zullen zij ons niet onderschatten. Alles is mogelijk. Ik vind het ook geen nadeel dat we eerst thuis spelen. Dat is tegen Real ook goed uitgepakt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd