Terug

Volg Vandaag Inside

De Graafschap wint derde periode in eerste divisie

De Graafschap wint derde periode in eerste divisie

Unspecified

13 mrt 2021, 10:00

De Graafschap heeft de derde periode gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Mike Snoei deed dat door te winnen bij Telstar, 1-2.

Ted van de Pavert zette De Graafschap al na 10 minuten op voorsprong. Hij kon scoren na goed doorzetten van Ralf Seuntjens, die ietwat omstreden is in Doetinchem omdat hij er voor heeft gekozen volgend seizoen bij NAC te gaan voetballen.

Vlak voor rust maakte Cas Dijkstra gelijk voor de Witte Leeuwen van coach Andries Jonker. In de 90e minuut zette Jasper Van Heertum De Graafschap opnieuw op voorsprong.

"Het ging wat stroef", reageerde Van de Pavert bij ESPN. "We hebben momenteel moeite om er 'voetballend' doorheen te komen. Maar in deze wedstrijd ging het om het winnen en de periodetitel te pakken. Dat was het doel en dat is gelukt."

Cambuur kwam niet verder dan 0-0 bij Go Ahead Eagles, dat ook nog meedeed in de strijd om de periodetitel. De koploper heeft in de reguliere stand nog 4 punten voorsprong op De Graafschap. NAC, dat Helmond Sport versloeg (3-2), heeft als nummer drie weer 4 punten achterstand op De Graafschap. De eerste twee promoveren rechtstreeks.

Cambuur en Almere City zijn al in het bezit van een periodetitel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd