Terug

Volg Vandaag Inside

De Bruyne onzeker bij City voor topper

De Bruyne onzeker bij City voor topper

Unspecified

30 dec 2018, 19:19

SOUTHAMPTON (ANP) - Kevin De Bruyne blijft maar tobben met zijn fysieke gesteldheid. De Belgische smaakmaker van Manchester City ontbrak daarom zondag tegen Southampton. Manager Pep Guardiola heeft geen idee of De Bruyne donderdag in de topper tegen Liverpool, de ongeslagen koploper van de Premier League, wel kan meedoen.

,,Ik weet niet precies hoe het nu met Kevin is'', zei Guardiola. ,,Ik weet wel dat het niks ernstigs is, maar ik weet niet of hij donderdag kan meedoen.'' Vanwege twee knieblessures miste de 27-jarige Belg dit seizoen al een hoop wedstrijden. De Bruyne kwam in de Premier League pas zes keer in actie. De 'Rode Duivel' maakte twee weken geleden zijn rentree en stond op 'Boxing Day' tegen Leicester City voor het eerst in de basis. De Bruyne werd toen na 70 minuten gewisseld en zag vanaf de kant hoe City de tweede nederlaag op rij incasseerde (2-1).

Zonder de Belg won de regerend kampioen van Engeland wel bij Southampton (1-3). ,,Na twee nederlagen op rij was winnen het belangrijkste'', zei Guardiola. ,,We hebben ook goed gespeeld, zeker in de eerste 30, 35 minuten.''

City heeft na twintig wedstrijden zeven punten minder dan Liverpool. De twee voornaamste titelkandidaten treffen elkaar donderdag in Manchester.

Deel dit artikel

Link gekopieerd