Terug

Volg Vandaag Inside

DC United handelt zaak-Rooney intern af

DC United handelt zaak-Rooney intern af

Unspecified

7 jan 2019, 00:53

WASHINGTON (ANP/RTR) - In een verklaring aan de Washington Post heeft de Amerikaanse voetbalclub DC United de zaak-Rooney kort en krachtig afgedaan. ,,We begrijpen de interesse van de media in deze kwestie, maar wij vinden dat het om een privézaak gaat die DC United verder intern zal afhandelen'', liet de clubleiding weten.

Zondagavond raakte bekend dat de Engelse oud-international op 16 december op luchthaven Washington-Dulles was aangehouden wegens openbare dronkenschap en beledigend taalgebruik. De 33-jarige aanvaller werd voor korte tijd ingesloten en mocht na de betaling van een kleine boete (25 dollar) en van de gerechtskosten (91 dollar) naar huis.

Volgens zijn zaakwaarnemer zou Rooney op de vlucht van Saudi-Arabië naar Washington slaaptabletten en alcohol hebben gebruikt. Daardoor maakte de ex-spits van Manchester United bij aankomst een ,,gedesoriënteerde'' indruk.

Wayne Rooney, een grootverdiener bij DC United, is door het nuttigen van sterke drank al vaker in de problemen gekomen. Zo mag hij momenteel in eigen land door een alcoholdelict geen auto besturen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd