Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Ghosen zoekt Oranje-spelers op: 'Wat vinden jullie ervan dat jullie in Qatar gaan spelen?'

Danny Ghosen zoekt Oranje-spelers op: 'Wat vinden jullie ervan dat jullie in Qatar gaan spelen?'

Unspecified

18 okt 2022, 09:34

Programmamaker Danny Ghosen is vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks te zien bij de VPRO op NPO2 met de documentairereeks In de schaduw van het WK. Daarin spreekt Ghosen families van overleden mensen die hebben meegeholpen aan (de bouw van voetbalstadions voor) het WK in Qatar, dat eind november begint. Ook onderzoekt hij of iemand van de spelers van het Nederlands elftal of de KNVB zich verantwoordelijk voelt en bereid is om iets te doen voor de mensen die de infrastructuur voor het WK hebben gebouwd.

Op Twitter heeft de VPRO alvast enkele beelden gedeeld, waarop te zien is hoe Ghosen probeert om de spelers van Oranje te spreken en ze vragen te stellen over het WK in Qatar. Ghosen deelt de beelden ook zelf, en schrijft erbij: "De KNVB deed wekelijk alles om mij te weren bij persconferenties. Ik mocht de Oranje-spelers en de bondscoach geen enkele vraag stellen over de mensenrechten in Qatar. Waarom zou dat zijn denken jullie?"

De documentairereeks In de schaduw van het WK is vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks te zien bij de VPRO op NPO2 te zien. Na drie korte afleveringen wordt op maandag 14 november nog een lange documentaire uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd