Terug

Volg Vandaag Inside

Danny de Munk vecht tegen tranen in rechtbank: 'Een aanslag op mijn gezin en carrière'

Danny de Munk vecht tegen tranen in rechtbank: 'Een aanslag op mijn gezin en carrière'

Unspecified

20 okt 2022, 00:00

Danny de Munk kon donderdagochtend zijn tranen niet bedwingen in de rechtbank van Amsterdam. Hij vertelde welke invloed de aangifte tegen hem wegens verkrachting op zijn leven heeft. De rechtbank van Amsterdam behandelde het verzoek van de 52-jarige artiest om de aangeefster en hemzelf in het openbaar te horen.

"Ik ben nogal emotioneel", begon De Munk zijn verhaal in de rechtbank. De artiest zei eraan "gewend" te zijn om in de spotlights te staan. "Maar nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten." De Munk benadrukte dat "elk verhaal twee kanten heeft". Ook zei hij dat de media-aandacht die er sinds de beschuldiging van verkrachting op hem is gevestigd "een aanslag op zijn gezin en carrière" is. "Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt."

Volgens De Munk is hij vijftien jaar geleden in een val gelopen en zijn er geluidsopnames van hem gemaakt op een telefoon. "Een valse beschuldiging is zo geuit en krijgt pijlsnel voet aan de grond via juicekanalen. Het lijkt het ultieme wapen om iemand kapot te maken. Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?", vroeg De Munk zich af, terwijl hij hoorbaar emotioneel was. Volgens zijn advocaten is de agenda van De Munk in 2023 helemaal leeg, omdat partijen niet meer met hem zouden willen werken door de beschuldiging aan zijn adres. "Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen", aldus advocaat Annemiek van Spanje. "Ik zal vechten als een leeuw", besloot De Munk zijn emotionele betoog.

Strijdbaar

De Munk was donderdagochtend aanwezig in de rechtbank, bijgestaan door zijn advocaten Royce de Vries en Van Spanje. Zij meldden na afloop van de zitting dat hun cliënt "strijdbaar" is. De vrouw die De Munk beschuldigt van verkrachting was niet aanwezig in Amsterdam "omdat zij geen publiek figuur is en moeite heeft met de media-aandacht", aldus haar advocaat Anthony Leigh. "Zij wilde daar niet mee geconfronteerd worden."

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk ontkent de beschuldigingen van de vrouw. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte. De rechtbank doet op 1 december uitspraak over het verzoek van De Munk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd