Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Blind na historische nederlaag Ajax: 'Nog verder terug dan bij af'

Unspecified

8 apr 2024, 11:28

Danny Blind, technisch commissaris bij Ajax, sprak zich zondagavond bij Ziggo Sport uit over de historische nederlaag van de Amsterdammers tijdens De Klassieker (6-0) en de schorsing van Alex Kroes.

“Als je er met 6-0 af gaat, kun je daar veel van vinden, maar dit komt niet uit de lucht vallen”, begint Blind na afloop van De Klassieker in De Kuip. "We zijn gewoon aan een matig seizoen bezig. Daar zijn redenen voor te bedenken waarom dat zo is.”

“Afgelopen zomer was een slechte transferwindow, daar is al honderd keer wat over gezegd, maar ook het jaar ervoor zijn er vijf, zes spelers gehaald die weer weg zijn, Conceição, Grillitsch, Bassey, Wijndal, noem ze maar op. Elke week is Ajax nu aan de beurt. Terecht ook, als het gaat over hoe slecht dit seizoen verloopt. Als je dan naar De Kuip moet, dan weet je dat Feyenoord die intensiteit erin stopt. Als je daar niet goed op bent ingesteld, ga je eraf met 6-0. De grootste nederlaag ooit, dat zegt eigenlijk alles.”

Blind begrijpt dat het verlies tegen Feyenoord en de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes moeilijk te verteren is voor de Ajax-supporters. "Je hoopt dat er met de poppetjes op de goede plek rust en stabiliteit komt, dat er logische dingen gebeuren. Nu gaan we terug naar af of nog verder terug. Het is waanzinnig, voor iedereen. Deze zaak kent geen winnaar. Ajax verliest, Kroes verliest en de supporters verliezen.”

De voormalig verdediger merkt ook dat het van kwaad tot erger gaat bij Ajax. "Of de supporters zich zorgen moeten maken? Ja, dat is logisch. Als je kijkt waar we vandaan komen en waar we ons nu bevinden. Moet je je wel zorgen maken, maar als je inventief bent, kan je de boel weer aan de praat krijgen. Dat gaan we ook doen", besluit Blind.

Jack van Gelder sprak zich zondagavond in De Oranjezondag uit over de recordnederlaag van Ajax tegen Feyenoord. "Ajax is de grootste amateurvereniging van Nederland." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina

Deel dit artikel

Link gekopieerd