Terug

Volg Vandaag Inside

Damián van der Vaart: 'Ik ben een mix van papa en Hakim Ziyech'

Damián van der Vaart: 'Ik ben een mix van papa en Hakim Ziyech'

Unspecified

7 sep 2023, 17:38

Damián van der Vaart treedt in de voetsporen van zijn vader Rafael van der Vaart door een contract te tekenen bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder reageert in een interview met Ajax TV voor het eerst op de transfer.

Van der Vaart junior, afkomstig van de Deense voetbalclub Esbjerg fB, heeft een contract voor één jaar getekend bij de club. Hij vertelt: "Het voelt heel goed, ik ben erg blij. Het was natuurlijk altijd een droom voor mij. Drie maanden geleden kreeg ik de kans om hier op stage te komen en mijn kwaliteiten te laten zien. Uiteindelijk werd ik geaccepteerd. Ik voel me hier heel welkom, en ik ken al een paar jongens van Oranje O18."

De jonge Van der Vaart sluit zich aan bij Ajax O18, en hij twijfelde geen moment toen de Amsterdammers hem benaderde: "Nee, ik hoefde niet lang na te denken toen de club kwam. Ik heb meteen ja gezegd." Ook zijn vader Rafael hoefde hem niet te overtuigen, al geeft hij hem altijd advies: "Papa geeft me altijd advies, maar hierover hoefde ik niet na te denken."

Met Damián haalt Ajax een aanvallend ingestelde speler in huis. "Ik ben een aanvallende middenvelder. Ik heb een goed rechterbeen en ben ook snel, misschien zelfs sneller dan hij was." Plaagt hij zijn vader met een knipoog: "Ik hou ervan om altijd naar voren te spelen, met steekpasses en schoten."

Opvallend genoeg noemt Damián van der Vaart zijn vader niet als zijn idool. Hij verklapt: "Dat is Hakim Ziyech, daar kijk ik altijd naar. Maar ik heb ook zeker beelden van mijn vader teruggekeken." Op de vraag op wie hij het meest lijkt, antwoordt hij: "Misschien ben ik een beetje een mix van allebei." Damián zal bij zijn grootouders gaan wonen om vanuit daar zijn avontuur te beginnen.

Rafael van der Vaart heeft ook positief gereageerd op de overstap: "Ik heb hem veel geleerd maar het laatste stuk is aan Ajax. Je moet elke dag op het hoogste niveau trainen. Ik zie nu al aan hem dat hij echt stappen maakt. Dit is toch prachtig. Ik hoop dat hij hier heel lang gaat spelen".

Bekijk hieronder het interview van Damián en Rafael in gesprek met Ajax TV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd