Terug

Volg Vandaag Inside

Daley Blind genomineerd voor titel Champions League-speler van de week

Daley Blind genomineerd voor titel Champions League-speler van de week

Unspecified

21 okt 2021, 08:45

Daley Blind maakt kans om te worden uitgeroepen tot speler van de week in de Champions League. De verdediger van Ajax behoort tot de vier genomineerden. Voetbalfans kunnen op de website van de Europese federatie UEFA hun stem uitbrengen.

Blind was dinsdag een van de uitblinkers bij Ajax in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. De 31-jarige Amsterdammer schoot de 2-0 binnen en leverde de assist bij de 4-0 van Sébastien Haller. Hij werd door de UEFA uitgeroepen tot 'man of the match' en ontving daarom na afloop een bokaal.

In de strijd om de prijs voor de speler van de week heeft Blind concurrentie van onder anderen verdediger Sebastián Coates van Sporting Portugal, die twee keer scoorde tegen Besiktas (1-4). Die ploegen zitten in de groep bij Ajax. De andere kandidaten zijn doelman Alisson Becker (Liverpool) en aanvaller Noah Okafor (Red Bull Salzburg). De keeper won met Liverpool met 3-2 bij Atlético Madrid, Okafor leidde Salzburg met twee doelpunten langs het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel (3-1).

Haller werd gekozen tot beste speler van de eerste speelronde in de Champions League. De spits van Ajax had toen vier doelpunten gemaakt tegen Sporting Portugal (1-5).

Deel dit artikel

Link gekopieerd