Terug

Volg Vandaag Inside

'Courtois verloor twee kilo na keeperswissel'

'Courtois verloor twee kilo na keeperswissel'

Unspecified

10 okt 2019, 13:30

Roberto Martinez, bondscoach van België, stelt dat Thibaut Courtois vorige week twee kilo heeft verloren. Tijdens het Champions League-duel tussen Real Madrid en Club Brugge, viel de doelman in de rust uit.

Courtois ligt in Madrid onder vuur vanwege zijn matige prestaties onder de lat. Er werd toen gespeculeerd dat de wissel te maken zou hebben met vermeende angstaanvallen van de Belgische doelman. Real Madrid maakte vervolgens in een statement duidelijk dat de Belgische doelman last had van een acute vorm van diarree.

Bondcoach Martinez bevestigt dit bericht. 'Toen Thibaut bij ons arriveerde, was hij twee kilogram kwijtgeraakt. Dat is niet niks. Maar de voorbije dagen ging het weer de goede kant uit met hem en zit hij weer op zijn normale gewicht', wordt Martinez geciteerd door Het Belang van Limburg.

Volgens de bondscoach is Courtois weer helemaal de oude. 'Hij is goed ziek geweest, maar focuste zich op training weer voor 100% op de match. Ik kijk er naar uit om hem weer aan het werk te zien.' België speelt donderdag het EK-kwalificatieduel tegen San Marino en zondag tegen Kazachstan.

VIDEO - René ziet Courtois uit zijn nek lullen

Deel dit artikel

Link gekopieerd