Terug

Volg Vandaag Inside

Clubpsycholoog Almere City weer aan het werk na opmerkingen over Steijn

Unspecified

25 okt 2023, 11:30

Annemieke Zijerveld hervat woensdag haar werkzaamheden bij Almere City, zo weet de NOS te melden. De clubpsycholoog van de promovendus werd vorige week 'geschorst' na een veelbesproken interview bij de Perstribune op Radio 1.

Zijerveld uitte kritiek op Ajax-trainer Maurice Steijn en zijn technisch staf. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn", zei ze. "Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap."

Almere City nam al snel afstand van de uitspraken van Zijerveld. Volgens de club deed ze haar uitspraken als zelfstandig klinisch psycholoog en niet namens Almere City.

Sinds woensdag is Zijerveld weer aan het werk bij Almere City. De huidige nummer 13 van de Eredivisie neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles.

Johan Derksen en René van der Gijp namen het onlangs bij Vandaag Inside op voor Annemieke Zijerveld. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd