Terug

Volg Vandaag Inside

'Clubicoon Xavi Hernández komt naar FC Barcelona'

'Clubicoon Xavi Hernández komt naar FC Barcelona'

Unspecified

4 mei 2021, 10:22

De media in Spanje en vooral in Barcelona staan op scherp: clubicoon Xavi Hernández komt eraan. Volgens de laatste berichten is de 41-jarige Spanjaard niet van plan zijn contract bij Al-Sadd in Qatar te verlengen. Dat betekent dat hij binnen afzienbare tijd terugkeert naar Spanje waar hij onmiddellijk weer in verband zal worden gebracht met een functie bij Barcelona, de club waarvoor hij tussen 1998 en 2015 liefst 767 officiële wedstrijden speelde.

Xavi was in januari 2020 al in beeld bij de Catalaanse club na het ontslag van hoofdcoach Ernesto Valverde. Hij wees destijds zijn favoriete club echter af. Sinds augustus 2020 is Ronald Koeman bij Barça werkzaam als trainer.

Volgens Spaanse media is de kans aanwezig dat Xavi nu wel zal ingaan op een mogelijke aanbieding van Barcelona. De clubleiding is echter tevreden over de manier waarop Koeman momenteel de hoofdmacht naar zijn hand zet. De ploeg van middenvelder Frenkie de Jong won de Spaanse beker en doet nog volop mee in de spannende strijd om de landstitel. Indien Xavi terugkeert bij zijn grote liefde, zal dat vooralsnog in een managementfunctie zijn, zo is de verwachting.

Deel dit artikel

Link gekopieerd