Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen doet Ajax pijn en hoopt op rentree bij Oranje

Cillessen doet Ajax pijn en hoopt op rentree bij Oranje

Unspecified

8 jan 2023, 18:28

Met een serie fantastische reddingen hield Jasper Cillessen zijn ploeg NEC overeind tijdens de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Ajax (1-1). "Natuurlijk is dat leuk, maar daar sta ik ook voor", bleef hij bescheiden. "Al die ballen kwamen kennelijk binnen mijn bereik. Maar het is leuk dat het zo uitpakt."

Cillessen was de gevierde man in De Goffert. Hij werd verkozen tot 'man van de wedstrijd' en kreeg zelfs de complimenten van Alfred Schreuder en Dusan Tadic, de trainer en aanvoerder van de club uit Amsterdam. En de gelukkige supporters van de ploeg uit Nijmegen bleven zijn naam maar scanderen.

De 63-voudig international was wel toe aan een succesje. Hij koos afgelopen zomer voor NEC met het oog op het WK, maar Louis van Gaal nam hem niet mee naar Qatar. De vertrokken bondscoach gaf de voorkeur aan Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow. Dat deed pijn bij Cillessen, heel veel pijn.

Cillessen heeft de WK-duels van Oranje wel bekeken. Ook voor hem was het een verrassing dat Andries Noppert het doel van het Nederlands elftal verdedigde. "Maar hij heeft het gewoon heel goed gedaan", erkende hij. "Dus alle complimenten aan Andries."

De 33-jarige doelman uit Groesbeek hoopt dat hij onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman weer een kans in de nationale ploeg krijgt. Oranje begint op 24 maart met een uitwedstrijd tegen Frankrijk aan het kwalificatietoernooi voor het EK van 2024 in Duitsland. "Ik ben nog steeds fan van Oranje", zei Cillessen. "Ik heb Koeman nog niet gesproken, maar heb volgende week wel een gesprek met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Dat is ook om te kijken hoe het de afgelopen maanden is gegaan."

Cillessen solliciteerde tijdens het duel met Ajax naar een rentree in de nationale ploeg. Hij voorkwam tot tweemaal toe dat Edson Álvarez raak kopte en keerde ook een inzet van Davy Klaassen met zijn voeten. "Helaas ging er ook een bal van Davy in", zei hij. "Maar uiteindelijk mag ik tevreden zijn. Maar als die laatste bal van Álvarez wel in het net was beland, dan had ik hier heel anders gestaan. Zo dicht ligt alles soms bij elkaar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd